Головна | Реєстрація | Вхід
Побутова техніка
Меню сайту
Форма входу
стати
Як вибрати медленноварку? Настільний електроприлад для ніжного м'яса і дуже смачною каші (0)
Як вибрати електричні бігуді? Особливості електробігуді (0)
Як вибрати швейну машину? Особливості, основні характеристики та поради (0)
Як вибрати оверлок? Основи та рекомендації (0)
Як вибрати пральну машину? Які основні характеристики та можливості необхідно знати (0)
Відпарювач для одягу. Робимо правильний вибір (0)
Як вибрати праску? Основи та рекомендації (0)
Як вибрати осушувач повітря? (0)
Мультиварка Brand 37501. Для тих, хто цінує достоїнства смаку (0)
Як вибрати електричну або газову плиту? Вибираємо плиту для дому та дачі (0)
Який пилосос краще вибрати? Вибір кращого пилососа (1)
Побутові подрібнювачі харчових відходів - на що звернути увагу при виборі? (0)
Як вибрати робот пилосос? (0)
Скороварка Brand 6050 - огляд (0)
Як вибрати винний шафа. Характеристики винних шаф (0)
Нові кавомашини від Bosch (0)
Електрочайник Віра Bugatti, Bugatti DIVA Кавоварка, Блендер Bugatti Vela, Тостер Bugatti Рейс: італійська розкіш в кожній деталі (0)
Як вибрати кухонний комбайн? Вибираємо кухонний комбайн (0)
Як вибрати морозильну камеру? Характеристики морозильних камер (0)
Вибираємо мийку, - яку мийку для кухні обрати? (0)
Який аерогриль вибрати? Характеристики аерогриля (0)
Як вибрати пральну машину-автомат? (4)
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 22 » Як вибрати морозильну камеру? Характеристики морозильних камер
21:24
Як вибрати морозильну камеру? Характеристики морозильних камер

Як вибрати морозильну камеру? Характеристики морозильних камер

Морозильними камерами оснащуються продуктові магазини, кафетерії і бари, де вони використовуються для зберігання льоду і морозива. Але от про те, чи потрібні такі пристрої в житловому будинку або квартирі, замислюється далеко не кожен. Навіщо купувати окрему морозильну камеру для зберігання продуктів при мінусових температурах, якщо практично будь холодильник має морозильне відділення? Справа в тому, що об'єму морозильної камери багатьом користувачам просто не вистачає. До того ж, діапазон доступних мінусових температур в сучасному холодильнику досить обмежений. Містка морозильна камера, в першу чергу, необхідна людям, які не мають можливості щодня ходити в магазин, і закуповують продукти на тривалий термін, а також дачникам, займаються зимовими заготовками. Зі статті ви дізнаєтесь про зустрічаються у продажу типах морозильних камер та їх основних технічних характеристик. Це допоможе відповісти на питання - як вибрати морозильну камеру?

Як вибрати морозильну камеру? Характеристики морозильних камер

На сьогоднішній день найбільшого поширення набули два типи морозильних камер: вертикальні і горизонтальні.

Вертикальні камери ще називаються морозильними шафами. Зовні вони дуже нагадують звичайні холодильники. Конструктивно вони складаються з декількох морозильних відділень, оформлених у вигляді висуваються ящиків і полиць з дверцятами. Розмір і обсяг вертикальних камер не має стандартних розмірів. Висота вертикальних камер може починатися від 65 см, а деякі моделі можуть досягати і двометрової висоти.


Морозильна шафа Beko BU - 1200 HCA

Горизонтальні морозильні камери мають витягнуту в довжину форму. Відкриваються горизонтальні морозильники вгору. Габарити і обсяги таких морозильників також сильно розрізняються, але в цілому їх корисний об'єм перевищує обсяг вертикальних шаф. Горизонтальну камеру можна поставити на лоджії або балконі. Усередині морозильних скринь розташовані "ящики" з вертикальними перегородками для різних відділень. Завдяки своїй конструкції, ефективній теплоізоляції і вдало розташованому контуру холодоагенту, скрині економічніші, ніж вертикальні морозильники (на літр обсягу вміщають більшу кількість продуктів). При відключенні електроенергії вони довго зберігають холод.


Морозильний лар Ardo - CFR 320 A-1

Ручне або автоматичне розморожування?

Особливу увагу при виборі морозильної камери варто приділити системі розморожування. Адже якщо в холодильнику при мінусовій температурі працює всього одна камера, то в даному випадку - весь агрегат. Випускаються моделі морозильних камер з ручною або автоматичною системою розморожування. Холодильники з ручною системою увазі, що приблизно один раз на рік вам доведеться повністю вимикати морозильну камеру, виймати з неї всі продукти і чекати, поки утворилася полій не розтане. Відталу воду необхідно буде зібрати і вилити, а камеру - помити і протерти.


Морозильна шафа з ручною системою розморожування - Hotpoint-Ariston BFS 1221

Автоматичні моделі розморожуються за системою No Frost ("Без інею"). Завдяки спеціальному вентилятору, всередині камери відбувається циркуляція холодного повітря. Іній всередині не утворюється - він з'являється тільки на випарнику, прихованому від нашого погляду. Через кожні декілька годинників вентилятор зупиняється і включається нагрівач. Відтанула вода видаляється з жолобках в спеціальний піддон, звідки і випаровується. У морозилках система No Frost дуже зручна: продукти навіть при тривалому зберіганні не змерзаються в льодисто брилу. Мабуть, єдиним недоліком є ​​те, що продукти при цьому швидко втрачають вологу і висихають. Розморожувати морозильник, оснащений функцією No frost, не доведеться, однак провітрювати його хоча б один раз на рік варто.


Морозильна шафа з автоматичною системою розморожування - Neff G8320X0

Кількість зірок

Клас морозильної камери визначається її здатністю створювати і підтримувати задану температуру. Клас обізнався зірочками (*). Кількість зазначених зірочок відповідає періоду часу, протягом якого зберігаються продукти без втрати якості. Ось «розшифровки», які необхідно знати при виборі того чи іншого кліматичного класу морозильної камери.

Одна зірочка * відповідає температурі - 6 ° С, і припускає зберігання продуктів до 7 днів. Дві зірочки ** - температура - 12 ° С, зберігання продуктів до 30 днів. Три зірочки *** - температура - 18 ° С, зберігання продуктів до 90 днів. Чотири зірочки **** - температура нижче - 18 ° С, зберігання продуктів 6-12 місяців. Дуже зручна система "поповерхового" холоду. У цьому випадку кожний бокс має свій власний хладогенератор (випарник), і рівномірний заморожування продуктів можливе на всіх рівнях.

Швидке заморожування

Більшість моделей морозильних камер мають функцію швидкого заморожування. Швидка заморозка дозволяє заморожувати продукти в щадному режимі, без руйнування вітамінів та структури білків. Якщо у вашій морозильній камері присутній такий режим, то буде корисно дізнатися, як він діє. Режим швидкої заморозки необхідно включити за 5 годин до закладки продуктів в морозильник. Компресор почне працювати безперервно, температура в камері знизиться. Після цього можна покласти свіжі продукти - вони швидко замерзнуть і не зігріють своїм теплом вже зберігаються запаси. Через добу включіть режим "Зберігання".

Рідше, але все-таки зустрічаються моделі морозильників з двома камерами. Причому, одна камера працює в звичайному режимі, а друга призначена для швидкого заморожування продуктів. Такі прилади мають два компресори, що для морозильників рідкість.

Слід мати на увазі, що робота морозильної камери в режимі швидкої заморозки, вимагає великих витрат енергії. Крім того, безперервна робота компресора прискорює його зношення.

Збереження холоду без електрики

На жаль, в наших будинках нерідкі випадки відключення електроенергії. Тому, має велике значення, той період часу, протягом якого морозильник зможе утримувати холод без електроживлення. Низька температура в морозильних камерах зберігається завдяки акумуляторам холоду. Зовні вони являють собою пластикові контейнери. У них знаходиться спеціальна рідина, що має низьку температуру замерзання. Вона досить повільно охолоджується і так само поволі нагрівається, віддаючи свій холод морозилці досить довго. Ці контейнери розташовані у верхній частині морозильної камери.

Варто звернути увагу і на спосіб регулювання температури. Існують два способи: механічний і електронний. Електронне управління дозволяє з більшою точністю управляти робочою температурою і має більшу кількість настроювань. Часто на панелях розташовуються регулятор та індикатор температури, клавіша перемикання режимів і кольорові індикатори. Зелений колір позначає, що про робочий стан зберігання, жовтий підкаже, що камера працює в режимі швидкої заморозки, червоний сигналізує про підвищену температуру або про відкриту двері (в деяких моделях цей індикатор доповнюється звуковим сигналом).

Приємні дрібниці

Деякі моделі морозильних камер можуть володіти такими корисними додатковими функціями, як вугільний фільтр, звукові та світлові сигнали, пультом управління і т.д. Вугільний фільтр очищає повітря всередині камери. Світлові і звукові сигнали сигналізують про незакриті дверцятах і підвищенні температури в камері. Ручка-важіль і віджимати ущільнювач служать для легкого і зручного відкривання дверей (через герметичних ущільнювачів і розрідження повітря всередині камери потрібні чималі зусилля для відкриття дверей). Фіксування боксів на середині їхнього висування полегшить зручності їх використання, так як при великій кількості продуктів у контейнері його буває важко втримати. Дистанційний пульт керування функціями морозильного шафи і "ключ" (блокування) клавіш електронного управління захистять режими морозильника від посягання дітей.

Популярними і зарекомендували себе з позитивного боку виробниками морозильних камер є компанії Бірюса, Liebherr, Ardo, Свіяга, Kaiser, Bosch та ін Ціна морозильної камери може дуже сильно відрізнятися і залежить в першу чергу від типу морозильника, його обсягу і наявності додаткових функцій.
Переглядів: 3316 | Додав: denikin | Теги: Як вибрати морозильну камеру? | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: